zaterdag 28 september 2013

't Peerke

Denekamp

De taarten worden bij 't Peerke zelf gemaakt.
Een nette punt met spuitbusslagroom wordt voor ons gezet. Helaas wel koud!
De appel is in kleine gelijkmatige stukjes gesneden en vermengd met rozijnen en kaneel.
De knapperige rand is ietwat weinig smakelijk, maar niet slecht.
Van binnen is de taart lekker zoet, maar wel echt wat te koud!

€ 
ons cijfer: 7


zaterdag 21 september 2013

Eetatelier

Houten

Da appeltaart is huisgemaakt!
Er wordt een grote punt geserveerd met ernaast een bakje automatenslagroom.
De bodem is echt heel erg dik. Daarop een klein laagje van stukjes appel met rozijnen en kaneel en daarop weer de deegruit.
De taart is koud en kruimelig.
we vinden het geheel nogal droog en de verhouding deeg appel erg slecht!
het deeg is overigens wel goed van smaak!

€ 3,80
ons cijfer: 6,5



Het Broodlokaal

Zeist

Allerlei zoete lekkernijen hier en alles is huisgemaakt.
Wij nemen oma's appeltaart.
We krijgen echt een minipuntje.
De taart wordt ijskoud geserveerd met echte slagroom.
Vooral de bodem van de taart vinden we erg smaakvol, maar helaas dus koud. jammer.
Daarop de plakjes appel met kaneel met banketbakkersroom. ja wel lekker.

ons cijfer: 7+


Oud London

Zeist

We strijken neer op het terras op de binnenplaats in het midden van dit hotel.
Zelfgemaakt appelgebak wordt ons verteld, dus de keuze is weer snel gemaakt.
Helaas krijgen we een appelcarré geserveerd.
Een koud gebakje met appel, amandelspijs en kaneel in korstdeeg.
Slagroom erbij, het is een mooi geheel, maar het smaakt echt klef en muf.
beh.....
we geven ook geen cijfer aangezien we dit geen appeltaart vinden.


€ 4,10



Hof van Twello

Twello

Druk hier bij het hof van Twello, wat bestaat uit een winkel, theetuin, maar vooral drukte op het blote voetenpad.
Leuk!
De appeltaart hier is zelfgemaakt en kunnen we aan de balie bestellen.
Hij wordt lekker even warm gemaakt, dus het duurt even en wordt dan geserveerd met verse slagroom.
Het is een laag taartje met verse slagroom en rozijnen.
Erg veel citroen erdoor, waardoor het geheel een rare zure smaak heeft.
De bodem vinden we vrij dik en droog, dus we worden er helaas niet echt vrolijk van.
nee, geen aanrader.

€ 2,95
ons cijfer: 5,5


vrijdag 20 september 2013

Dennenoord

Nutter

Wat een mooie plek!
Een theehuis en -tuin met een winkel en leuke huisjes om te overnachten. Prachtig!
Het is dan ook afgeladen vol als we er zijn en overal zien we high tea...
Wij gaan zelf natuurlijk voor de Homemade applepie.
Het is een soort appelcake:
parten appel met daaronder dus een compacte cake. Afgeleerd.
Erbij slagroom  uit de automaat met nootjes. We denken wel wat kaneel door de cake te proeven.
Al met al zouden we hier zéker nog eens naar teruggaan, maar niet voor de applepie!
grappig detail: vorkje teveel???

€ 3,50
ons cijfer: 6,5


woensdag 18 september 2013

Sprakel in 't bos

Lonneker

Homemade appelpie met custard en slagroom.
We krijgen een nette punt op kamertemperatuur met lekkere zoete slagroom.
Daarbij hele dunne smakeloze custard.
De taart heeft een vrij droge rand en bijzonder smaakvol vinden we het niet.
We zijn zelfs blij dat we er slagroom bij hebben!
De appel is in heel kleine stukjes gesneden en vinden we heel erg zuur.
beetje kaneel erdoor, maar verder miste het geheel echt wat.... jammer.


ons cijfer: 6+



dinsdag 17 september 2013

Sevenster

Delden

Op het bord langs de weg staat "eigengemaakte appeltaart" en dat lokt ons hier naar binnen.
Er worden smalle punten taart geserveerd met slagroom, poedersuiker en caramelsiroop.
De taart is niet warm gemaakt, maar ook niet koud: kamertemperatuur, dat vinden we fijn!
De inhoud bestaat uit stukjes appel met rozijnen, kaneel, noten en we vermoeden sinaasappelschil.
We komen ook wat harde stukjes appelschil tegen.
De smaak is goed: zoet, fris, lekker.
De rand en bodem zijn wat cakeachtig. Prima van smaak.
Lekkere slagroom

€ 2,95
ons cijfer: 7+



Doppio

Enschede

Op het kaartje in de vitrine staat "verse huisgemaakte appeltaart" maar na wat verder vragen blijkt dat de taart niet zelf wordt gemaakt.
We begrijpen wel op een eigen locatie voor alle Doppio-vestigingen. ok we snappen het, maar vinden het toch een beetje gek; zeker als het zelfs nog eens op de bon staat ook!
maar goed, maakt niet uit: taart!

We krijgen een strakke, koude punt  die er niet echt aantrekkelijk uitziet.
Onderop een laag van koek, daarboven een laagje custard. lekker zoet en zacht.
Dan weer koek en kleine stukjes appel met rozijnen en kaneel.
We vinden het een lekker zoet taartje, ietsje te koud, maar prima.


€ 3,25
ons cijfer: 7+



maandag 16 september 2013

Vork & Mes

Hoofddorp

Dit is voor ons al een bijzonder bezoek omdat dit onze 300e zaak is waar wij de appeltaart komen proeven!
300 appeltaarten en we zijn het nog steeds niet zat!
We komen op mooie plekken, bij leuke restaurants, theetuinen en café's en we keren regelmatig terug naar verschillende zaken.
maar vandaag dus de 300e unieke zaak en dat is..... Vork & mes in Hoofddorp!

Het bezoek hier is sowieso een feestje; wat een geweldig pand!
over het dak loopt een stroom van water en deze eindigt in een watermuur.
Als we aan komen lopen vragen we ons af waar we naar binnen moeten, maar dichter bij de "waterwall" snappen we hem en lopen tussen het water door naar binnen.
Wauw! Wat een pand!
maar goed daar gaat het verder eigenlijk niet om:
we komen voor de taart!

Appeltaart met vanillesaus. uit eigen keuken.
We bestellen zoals gewoonlijk ook slagroom erbij.
De taart wordt binnen de kortste keren bij ons gebracht door de kok.
De koffie en de slagroom verschijnen later door de gastvrouw.
De stukken zijn vierkant, van de plaat en hebben een dunne, stevige bodem.
Hierop hele kleine stukjes appel met rozijnen en kaneel.
Smaakvol, fris en zoet. Bovenop gesuikerde amandeltjes.
De slagroom erbij is lekker.
Eigenlijk 1 minpuntje: we vinden het jammer dat de taart én de saus koud geserveerd worden.
verder: toppertje!
en alleen al voor de entourage moet je hier naartoe!

€ 4,00
ons cijfer: 8



zondag 15 september 2013

Pelle's Café

Deurningen

Pelle maakt het appelgebak zelf, dus wij willen dat graag testen!
We krijgen een groot, vierkant stuk van de plaat met veel noten.
Hazelnoten, amandelen, appelstukjes, rozijnen en kaneel zijn goed vermengd en bepalen de binnenkant van de taart.
We vinden het een goed smaakvol geheel, al is het naar onze mening wel iets té noterig!
De bovenkant is afgelakt met een abrikozengelei. lekker.
De bodem vinden we prima van smaak, niet heel bijzonder.  De slagroom erbij komt uit de spuitbus, wat wel een beetje jammer is....

€ 3,00
ons cijfer: 7-


't Sterrebos

Beuningen

We kunnen zelfgemaakte appeltaart eten hier op het terras in het zonnetje.
Dat willen we natuurlijk wel.
De taart die geserveerd wordt is een koud, vierkant stuk van de plaat met slagroom uit de spuitbus.
Op de bodem die we wat klef vinden parten appels.
Geen rozijnen en nauwelijks kaneel (of geen??)
Het geheel is zoet, maar we vinden het ook een beetje muffig. Jammer.

€ 2,90
ons cijfer: 6


zaterdag 14 september 2013

De Sander

Dinxperloo

We krijgen een mooie punt huisgemaakte appeltaart bij dit café,
welke erg koud is. Ernaast slagroom uit de spuitbus.
De rand/ deeg is lekker van smaak. goed.
Van binnen stukjes appel met kaneel en rozijnen wat wat waterig smaakt en echt heel erg koud is!
Geen slecht taartje hoor!


€ 3,00
ons cijfer: 7



't Veerhuys

Beusichem

Hier wordt de appeltaart zelf gemaakt, dus dat is al een pluspuntje!
De taart die arriveert ziet er goed uit, maar de stukken zijn alle vier verschillend van grootte.
Niet netjes.
Op de taart een klein toefje slagroom en ernaast een beetje vanillesaus.
De grote plakken appel zijn fris en zuur. ietsje té zuur naar onze mening.
Verder vinden we heel veel rozijnen en lekker kaneel.
Het deeg is vol van smaak. Zoet en een beetje cakeachtig qua structuur.
Fijne serveertemperatuur.
Prima
€ 2,75
ons cijfer: 7